Conferinta Nationala cu participare Internationala "Institutii Juridice Contemporane in Contextul Integrarii Romaniei in Uniunea Europeana", editia a XI-a.

Conferinta va avea loc in Bucuresti, in campusul Universitatii Romano-Americane, in perioada 9 - 10 noiembrie 2017.

Conditii de Participare

Provocarile juridice, economice si politice cu care se confrunta Uniunea Europeana in cadrul procesului de "federalizare" ne-au determinat sa consideram subiectul "institutii juridice contemporane in contextul integrarii in UE" unul de actualitate si, totodata, de interes pentru comunitatea academica si societatea europeana, in ansamblul sau.

In permanenta, atat Uniunea Europeana cat si statele membre sunt nevoite sa dezvolte strategii de adaptare a procesului de integrare la specificul juridic, economic si politic regional. In acest context, in cadrul conferintei, vor fi dezbatute subiecte de actualitate, grupate pe sectiuni:
  1. Reforma in invatamantul universitar potrivit procesului de la Bologna;
  2. Realitati si perspective in sistemul juridic romanesc, in contextul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana;
  3. Protectia juridica a drepturilor omului.
Autorii isi pot prezenta lucrarile in doua moduri:
- in persoana;
- virtual: online, in cazul in care nu pot participa la lucrarile conferintei.

Inregistrarea participantilor se face prin intermediul site-ului conferintei: http://ijc.rau.ro pana la data de 31 octombrie 2017.

Rezumatul lucrarii va avea maximum 1500 de caractere si va fi trimis prin e-mail la [email protected]. Va rugam sa retineti ca abstractul trebuie trimis pana la data de 31 octombrie 2017, iar lucrarea in extenso pana pe 7 noiembrie, insotita de un scurt CV. Lucrarile publicabile vor avea cel mult 5 000 de cuvinte; pentru formatul lucrarii si modul de citare va rugam sa folositi instructiunile din Sablon. Lucrarile selectate vor fi publicate in volumul conferintei.

Taxa de participare: 100 lei
Taxa se poate achita direct in contul universitatii: RO91 BRDE 410S V218 6179 4100, BRD Sucursala Academiei Bucuresti sau la casierie, cu specificatia "Taxa participare conferinta IJC - Facultatea de Drept".

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta:

George Magureanu - [email protected]

Telefon: +4-0372-120.127
E-mail: [email protected]
Web: ijc.rau.ro
Partener media: