apasa aici!
Biblioteca Universitatii Romano-Americane, structura cultural-stiintifica, este parte integranta a demersului de invatamant si cercetare al universitatii.
Constituita in anul 1991, biblioteca are un fond total de publicatii de peste 60.000 volume.
Sistemul de organizare si functionare al bibliotecii a fost fundamentat, inca de la inceput, pe standardele internationale ale biblioteconomiei si stiintei informarii, adaptandu-se permanent profundelor si deselor schimbari petrecute in societatea romaneasca.
Biblioteca colectioneaza, organizeaza si valorifica fonduri de carti, publicatii seriale si alte documente de profil, coopereaza cu bibliotecile centrale universitare si cu bibliotecile institutiilor de invatamant superior in scopul asigurarii maximei eficiente in completarea, organizarea si utilizarea colectiilor de publicatii, precum si in activitatea bibliografica si de informare documentara.
Completarea colectiilor bibliotecii se realizeaza prin achizitii de carte si periodice in functie de recomandarile bibliografice din planurile de invatamant, pe discipline si pe profilul facultatilor. Īn plus, se achizitioneaza materiale de referinta care vin in sprijinul activitatilor de studiu si cercetare (dictionare, enciclopedii, coduri de legi, atlase, ghiduri etc.).
Biblioteca dezvolta un program privind schimbul de publicatii interuniversitar si de atragere a donatiilor de carte romaneasca si straina, precum si relatii de cooperare cu organisme, institutii, biblioteci, unitati de informare documentara, din tara si strainatate.
Biblioteca si-a imbogatit fondul de publicatii cu lucrari straine deosebit de valoroase primite ca donatii de la James Madison University, American University, academician Constantin Corduneanu de la Academia Americano-Romana, De Sales University, Biblioteca ONU etc.
Aceste lucrari, impreuna cu cele primite de la Fundatia Internationala de Management, precum si revistele Harvard Business Review, si The Economist, reprezinta o baza de informare si documentare de mare actualitate in domeniul stiintelor economice.
Biblioteca virtuala - in a carei componenta intra si o moderna sala de lectura dotata cu infrastructura informatica si acces la unele dintre cele mai importante baze de date online din mediile stintifice - este parte integranta a
Bibliotecii Universitatii Romano-Americane, fiind un proiect ambitios si complex deoarece presupune crearea unui nou tip de colectii intr-o varietate de formate electronice, dar si o necesitate impusa de noile cerinte ale societatii moderne bazata pe informatie si cunoastere.
Personalul specializat asigura:
conditiile necesare pentru consultarea de catre toate categoriile de utilizatori specifici a documentelor, in salile de lectura si prin imprumut la domiciliu;
informarea utilizatorilor prin organizarea de baze de date, elaborarea si editarea de instrumente de informare (bibliografii pe domenii si discipline de invatamant, liste de publicatii), in functie de cerintele procesului instructiv-educativ si de cercetare din Universitate;
lucrari bibliografice si de informare documentara editate pe plan local, national si international;
informatizarea propriilor activitati pentru a crea baza informationala a procesului de invatamant.
Universitatea Romano-Americana promoveaza
Accesul Deschis la informatie, cunoastere si cercetare, incurajandu-si cadrele didactice, studentii si cercetatorii sa adopte o cultura stiintifica orientata spre o mai mare deschidere si sa publice in depozitul institutional al universitatii pentru a creste vizibilitatea acesteia si gradul de utilizare a rezultatelor cercetarii.
Pe langa
Biblioteca Universitatii Romano-Americane functioneaza
Libraria Universitatii care ofera spre vanzare publicatiile necesare desfasurarii procesului de invatamant si se are in vedere aprovizionarea ritmica cu carti, manuale, teste etc. pentru a asigura un climat optim de studiu. Unele dintre manualele si cursurile universitare, precum si alte publicatii, pot fi procurate in format electronic.
Programul de lucru cu publicul pentru structurile bibliotecii este urmatorul:
SALI DE LECTURA
- Luni - Vineri, orele 8:00 - 16:00; 17:00 - 19:30
LIBRARIE
- Luni - 09:00 - 15:00
- Marti - 12:30 - 18:30
- Miercuri - 09:00 - 15:00
- Joi - 12:30 - 18:30
- Vineri - 09:00 - 15:00