Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 159 vizitator(i).Masterat - Finantarea si Controlul Afacerilor


* Programe cu predare exclusiv in limba engleza


 • Studii Universitare de Masterat, durata 4 semestre, invatamant de zi
 • Facultatea Organizatoare: RCFBII
 • Acreditare ARACIS/MECI: Ordinul M.Ed.C.I. nr. 4666/03.08.2009 - Anexa 2


 • Tematica si bibliografie pentru concursul de admitere
 • Cerinte de redactare a eseului
 • Ghid de Studii • Cine se poate inscrie?

  Se pot inscrie absolventi cu diploma de licenta, indiferent de domeniul si specializarea absolvite.

  Cum sustin concursul de admitere?

  Admiterea se face prin concurs, pe baza unui eseu, cu luarea in considerare a notei acordate de comisia de evaluare (50%) si a mediei examenului de licenta (50%).

  De ce sa ma inscriu?

  Programul de masterat "FINANTAREA SI CONTROLUL AFACERILOR" continua, completeaza si aprofundeaza pregatirea absolventilor de studii de licenta, mai ales pe componenta financiara si bancara a acestora. Completand si aprofundand cunostintele insusite in primii trei ani prin programul de licenta, programul se adreseaza, in primul rand, absolventilor Facultatii de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, dar poate fi util si absolventilor altor specializari, mai ales economice si de administratie publica.

  Programul de masterat a fost conceput, astfel incat sa permita cursantilor motivati parcurgerea unui program complementar de amploare rezonabila. Flexibilitatea programului permite o orientare progresiva a afacerilor spre eficienta, gestiune riguroasa a fondurilor, inclusiv prin control.

  Obiectivele principale ale programului de masterat sunt:

 • insusirea de catre cursanti a unor noi cunostinte teoretice si practice pe latura financiar-bancara si de control a afacerilor;
 • obtinerea de abilitati pentru accelerarea si eficientizarea afacerilor, pentru optimizarea informatiei financiar-bancare;
 • adoptarea unor decizii eficiente si performante in activitatea viitoare a cursantilor, ca oameni de afaceri, de finante, banci, control;
 • utilizarea in mai mare masura a tehnologiei informatiei si a instrumentelor de comunicare;
 • elaborarea de catre absolventii masteratului a unor studii, programe, proiecte care sa le optimizeze afacerile si sa utilizeze cele mai eficiente metode de finantare- creditare si de investire a capitalurilor disponibile;
 • cresterea rolului organismelor financiare si de control in derularea afacerilor, inclusiv in rezolvarea echitabila a obligatiilor oamenilor de afaceri catre stat;
 • accelerarea internationalizarii afacerilor prin utilizarea unor resurse si parghii precum: finantari structurale europene, credite externe, cotarea la bursele straine a firmelor de afaceri romanesti.


 • Programul este centrat pe student, pe forme si instrumente de instruire care au mult mai multe conexiuni cu practica din domeniul afacerilor in noul context european in care concurenta este mult mai aspra, iar parghiile financiare, bancare si de control sunt tot mai mult si mai eficient controlate.

  Prin parcurgerea acestui program, absolventii vor putea gestiona rezonabil si eficient operatiunile financiar-bancare, astfel incat sa realizeze optimizarea utilizarii fondurilor, sa utilizeze un sistem informational de gestiune fiabil, respectand reglementarile si normele legale in vigoare. Prin acest program de masterat, administrarea, finantarea si controlul pot deveni puternice instrumente ale managementului in afacerile de toate tipurile, in toate operatiunile si procedurile, in sistemul de determinare a riscurilor si rezultatelor, in sistemul de documentare si de informatie, in gestiunea titlurilor si a cheltuielilor.

  Programul de masterat "Finantarea si Controlul Afacerilor" ofera o pregatire completa si cu puternic accent practic tuturor celor care controleaza sau sunt controlati de catre organismele financiar-bancare.

  Absolventii programului de masterat "Finantarea si Controlul Afacerilor" vor fi specialisti cu o inalta pregatire in domeniul afacerilor si in care rolul laturii financiare este de multe ori hotarator.

  © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

  Publicat la: 2008-07-30 (26330 citiri)

  [ Inapoi ]
    Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor